Studier Efter 400 år återuppstår den vilda kon i Danmark och Europa Ge maten till människor istället för djur – akut hunger ökar för 6:e året i rad Ny studie i Nature Food: Kor och får driver global artutrotning – 100 gånger värre än baljväxter per protein Brittisk forskning: Kor största hotet mot biologisk mångfald globalt Ny studie: Vegansk kost kan sakta ner kroppens åldrande Den globala kampen om labbkött och drömmen om en värld där ingen behöver lida för vår skull Köttskatter: Oundvikligt verktyg för klimatmålen trots mäktigt lobbyistmotstånd från 268 intressegrupper Metaanalys av 60 studier angående sambandet mellan kött och tjocktarmscancer Veganer följer näringsrekommendationerna betydligt bättre än omnivorer Nordiska näringsrekommendationer Harvard-studie: Byt 10g smör mot växtolja – 17 procent lägre risk att dö i förtid Klimatpolitiska rådets rapport 2025: Prissätt metan och lustgas från jordbruket Livestock’s Long Shadow Mat, miljö och hållbarhet – en rapport från SLU Matskatteväxling – en rapport från Chalmers EAT–Lancet Commission on Healthy Diets from Sustainable Food Systems Kinastudien FN-rapport: Matskatteväxling och köttskatt kan rädda liv och klimat WHO-Rapport – 50 gram processat kött per dag ger 18 procent ökad cancerrisk
Ny studie i Nature Food: Kor och får driver global artutrotning – 100 gånger värre än baljväxter per protein
Köttskatter: Oundvikligt verktyg för klimatmålen trots mäktigt lobbyistmotstånd från 268 intressegrupper